Militaire oefening in november

donderdag 09 november 2017 09:30

In het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Goor, Amersfoort en Zwolle (provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland) wordt van 13 tot en met 23 november een militaire oefening gehouden.

Tijdens deze oefening worden zowel bereden als te voet verkenningen uitgevoerd in het gebied. Bij duisternis worden verkeersknooppunten, overgangen en bruggen onder waarneming gehouden vanuit waarnemingsposten.

De oefening start in de omgeving van Lochem en eindigt in Amersfoort. Donderdagnacht 16 november worden de overgangen over de Hoogeveensche Vaart onder waarneming gehouden, daarna verplaatst de eenheid zich richting Wijhe - Olst om na het oversteken van de IJssel te exfiltreren.

Hierbij moet de eenheid te voet terugkeren zonder gezien te worden, dit gebeurt hoofdzakelijk bij duisternis. Tijdens de oefening wordt het wielvoertuig Fennek gebruikt. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied, er wordt echter geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.