PCBS De Hoekstee kiest voor duurzame led-verlichting

maandag 04 december 2017 09:47

PCBS De Hoekstee is voorzien van duurzame led-verlichting. Alle conventionele verlichting is hiermee vervangen. Hierdoor kan de school uit Beerzerveld flink besparen op energiekosten en de uitstoot van CO2. Een belangrijk aspect dat meewoog in de keuze van De Hoekstee: led-lampen verbeteren de concentratie.

Het energieverbruik van De Hoekstee is stevig teruggedrongen met 10.399 kWh per jaar. De nieuwe led-verlichting kan zichzelf terugverdienen binnen twee jaar en negen maanden. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot gereduceerd met 8712 KG per jaar.

In de school werden 73 led-tubes, 24 panel lights, twee plafonnières, een breedstraler met sensor en vijf vluchtweg armaturen geplaatst.

Naast de besparingen kan de led-verlichting de concentratie van de kinderen flink verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat led-lampen minder trillingen genereren dan conventionele verlichting. Lichaam en geest blijven hierdoor langer fit.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.