Welkomstbijeenkomst voor nieuwe inwoners gemeente Ommen

donderdag 05 april 2018 15:02

Nieuwe inwoners van de gemeente Ommen worden welkom geheten in hun nieuwe stad, dorp of kern. Voor de nieuwe inwoners worden op maat bijeenkomsten georganiseerd, waarbij ook de plaatselijk belangen, verenigingen en raadsleden betrokken worden. Dat is te lezen in het collegevoorstel en raadsbrief over de welkomstbijeenkomsten nieuwe stijl.

De gemeenteraad heeft vorig jaar november een motie aangenomen om een bijeenkomst voor nieuwe inwoners te organiseren. Het verzoek om hen welkom te heten, werd geopperd in een bijeenkomst van het Ommer Podium.

In 2005 werd de laatste bijeenkomst in gemeentehuis gehouden. Deze bijeenkomsten waren gericht op het kennis maken met de gemeentelijke organisatie. "Dat willen wij nu anders organiseren," zegt burgemeester Hans Vroomen: "Wij willen, als bestuur kennis maken met de nieuwe inwoners, maar wij willen hen ook graag op een andere manier kennis laten maken met de omgeving waarin zij zijn komen wonen."

Bij de organisatie van de bijeenkomsten worden ook de plaatselijk belangen, verenigingen en de gemeenteraad betrokken om het zo de diversiteit van de gemeente Ommen als Hart van het Vechtdal te laten ervaren. Hoeveel bijeenkomsten worden georganiseerd en wanneer, wordt nader uitgewerkt door een op te richten werkgroep.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.