Eerste vluchtelingen en asielzoekers vanuit Ter Apel arriveren morgen (22 juni)

21 juni 2022, 15:32

De eerste vluchtelingen en asielzoekers uit Ter Apel arriveren naar verwachting woensdag (22 juni) in sporthal De Slaghen, en niet vandaag (21 juni) zoals eerder is gecommuniceerd.
Op vrijdagmiddag 17 juni werd duidelijk dat het kabinet de situatie rond de asielopvang als landelijke crisis bestempelt. Als gevolg van een aanhoudende instroom van vluchtelingen en het gebrek aan opvangcapaciteit zijn de afgelopen maanden bij herhaling ontoelaatbare situaties ontstaan op het gebied van veiligheid, gezondheid en maatschappelijke onrust in en rond het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd crisisnoodopvangplekken te realiseren. De gemeente Ommen heeft besloten om sporthal de Slaghen aan te wijzen als tijdelijke opvanglocatie.Meer informatie
U vindt meer informatie op deze pagina. Hier staat ook een overzicht van de veelgestelde vragen. Hebt u een vraag waarvan het antwoord niet op de website staat? Dan kunt u contact opnemen met ons. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529 (geen netnummer nodig).