Inloopbijeenkomst over de toekomst van de lanen op Landgoed Het Laar

26 juni 2023, 11:47

Op Landgoed Het Laar is duidelijk zichtbaar een lanenstelsel aanwezig. Dat bestaat uit voornamelijk eiken en in mindere mate uit beuken die zich aan weerszijden van de lanen en de grachten bevinden. Sommige lanen zijn in het jaar 1850 aangeplant en hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt. Door diverse oorzaken ontstaan er openingen in de lanen en dreigt het laaneffect op enkele plekken verloren te gaan. Omdat het belangrijk is om het kenmerkende lanenstelsel op het landgoed in stand te houden, is het goed om over de toekomst na te gaan denken.

De gemeente Ommen wil dat niet alleen doen en doet een beroep op haar inwoners om deel te nemen aan een inloopbijeenkomst om samen te overleggen hoe het verder moet met de lanen. Wel of niets doen of gedeeltelijk wat doen wel of niet vervangen met eiken, kortom graag wil de gemeente Ommen weten hoe de inwoners over de toekomst van het lanenstelsel denken. Aan de hand van kaart- en fotomateriaal van het landgoed en in het bijzonder van het lanenstelsel probeert de heer B. (Ben) Bakkenes samen met de aanwezigen de meningen te peilen.

U bent van harte uitgenodigd om op donderdagmiddag 29 juni 2023 vanaf 17:00 uur deel te nemen aan een openbare inloopbijeenkomst. De bijeenkomst start bij de witte slagboom tegenover de kinderboerderij aan de rand van het landgoed en beslaat maximaal 1,5 uur. Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen, maar heeft u toch vragen? Stuur dan een e-mail naar: Ben.Bakkenes@hardenberg.nl of bel 0523 – 289334.