Leerlingen CBS Ichthus en burgemeester Hans Vroomen de dag samen gestart met ontbijt

11 oktober 2023, 11:44

Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren over een goed en gezond ontbijt. Vanochtend startte burgemeester Hans Vroomen de dag met een ontbijt met kinderen van groep 5 en 6 van CBS Ichthus uit Lemele. Een leerzame en gezellige ochtend!

“Een goed begin is het halve werk. Daarom vinden we het belangrijk dat alle kinderen hun dag starten met een gezond ontbijt. Erg leuk om deze basisschoolleerlingen vanochtend te verwelkomen op het gemeentehuis voor een gezamenlijk ontbijt. Tegelijkertijd konden de leerlingen tijdens hun bezoekje aan het gemeentehuis meer leren over het werk van de gemeente,” vertelt burgemeester Hans Vroomen.

Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het ontbijt werd verzorgd door de lokale Bakkerij Van der Most.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool kregen een ontbijt dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Met onder andere volkorenbrood, volkorenbolletjes en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!