Meld u aan voor de mantelzorgwaardering 2023

20 september 2023, 19:50

Tot uiterlijk 23 oktober kunt u een mantelzorgwaardering aanvragen. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de zorg en ondersteuning af te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven. De gemeente Ommen vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet.

De gemeente Ommen heeft grote waardering voor het werk van de vele mantelzorgers. Daarom biedt de gemeente mantelzorgers graag een Ommer cadeaubon aan t.w.v. € 50,-. U kunt de waardering aanvragen op www.ommen.nl/mantelzorgwaardering.

Wat is mantelzorg?

Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en intensief voor zijn naaste zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten aan elkaar geven. In de gemeente kennen we de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een waardering;

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U woont in de gemeente Ommen
  • U verleent langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week mantelzorg

Per persoon verstrekken wij één cadeaubon.

Aanmelden

Bent u mantelzorger? Meld u dan aan voor de Mantelzorgwaardering 2023. Dit kan via het digitale aanmeldformulier op www.ommen.nl/mantelzorgwaardering. Aanmelden kan tot maandag 23 oktober 2023. Vult u het formulier liever op papier in? Dan is het ook mogelijk om het aanmeldformulier in te vullen of op te halen op het gemeentehuis.

Als u zich heeft aangemeld voor 23 oktober 2023, ontvangt u voor 8 november bericht van ons.

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar mantelzorgwaardering@ommen.nl of bel 14 0529.