Schoolsportdagen gestart: ruim 400 kinderen maken kennis met verschillende sporten

21 september 2023, 11:02

Donderdagochtend 21 september gingen de twee sportieve schoolsportdagen op sportpark Westbroek in Ommen van start. De dag werd officieel afgetrapt door initiatiefnemer Henk Kampman en wethouder Alice van den Nieuwboer. Vervolgens nam gymmeester Jari het stokje over door een gezamenlijke warming-up te verzorgen. Tijdens de schoolsportdagen maken leerlingen van de groepen 7 en 8 van Ommense basisscholen kennis met verschillende sporten. Ook dit jaar weer een groot succes!

De sportdag wordt georganiseerd in het kader van het sport- en preventieakkoord Samen Fitter Verder. Daarbij wordt samengewerkt met de verschillende verenigingen: Voetbalvereniging FC Ommen, Tennis Club Ommen, Atletiekvereniging ACO, Volleybalvereniging Volco en Hockeyclub MHCO.

Leerlingen van het Vechtdal College verrichten tijdens deze dagen hand- en spandiensten. Waaronder het bereiden een gezonde lunch. Deze lunch wordt volledig gesponsord door (lokale) ondernemers.

De sportdagen vinden plaats op sportpark Westbroek in Ommen. Ouders van de leerlingen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de schoolsportdagen.