Werkbezoek Wethouder Bongers aan Duka Production, een nieuw bedrijf op de Rotbrink

10 mei 2022, 15:27

Vanaf april 2022 zet Duka Production haar activiteiten voort aan de Brink 44. Na jaren gevestigd te zijn geweest aan de Pieter Breugelstraat 1 was Duka uit haar jas gegroeid. Op een kavel van ruim 5600 m² zijn 2 grote bedrijfshallen met kantoorruimtes verrezen in combinatie met een apart opslag gebouw voor grondstoffen. Tijd voor wethouder Bongers om nader kennis te maken met dit voor velen onbekende bedrijf in Ommen.
Duka Production bv is met recht een verscholen parel in Ommen. Deze groothandel in waterzuiveringsproducten voor de internationale markt opereert wereldwijd. Het bedrijf exporteert vanuit Ommen met name aan grote agrarische ondernemingen en heeft eigen distributeurs in dertig landen. Naast de producten voor waterzuivering wordt er ook gewerkt aan de ontwikkeling van een compacte doseerpomp. Duka Production bv heeft vier vaste medewerkers in dienst en gevestigd aan de Brink 44.
Vol enthousiasme vertelt de heer Ten Kate over zijn waterzuiveringsproduct en de zelf ontwikkelde doseerpomp. Grootste afzetmarkt is de landbouw en dan specifiek de dierhouderijen waar door middel van waterzuivering van het drinkwater voor de dieren de gezondheid verbetert en daarmee ook het resultaat.