Wethouder Alice van den Nieuwboer reikt eerste mantelzorgwaardering uit aan Ommense mantelzorger

10 november 2023, 09:01

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. De gemeente Ommen heeft grote waardering voor het werk van de vele mantelzorgers. Daarom ontvangen 170 mantelzorgers deze week een Ommer cadeaubon t.w.v. € 50,-.

Op donderdag 9 november reikte wethouder Alice van den Nieuwboer de eerste mantelzorgwaardering uit aan mantelzorger mevrouw Gerrits. Van den Nieuwboer: “Het verzorgen van naasten is niet vanzelfsprekend. Mantelzorger ben je uit liefde voor een ander. Ik heb daar heel veel waardering voor. Met deze cadeaubon willen we onze mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet.”

Mantelzorgwaardering

Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en intensief voor zijn naaste zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten aan elkaar geven. In de afgelopen weken konden mantelzorgers de mantelzorgwaardering aanvragen. Deze week halen alle mantelzorgers die recht hebben op deze waardering, hun cadeaubon op bij de Carrousel in Ommen.

Bent u ook mantelzorger? Meld u bij het mantelzorgnetwerk Ommen

Het mantelzorgnetwerk Ommen wil mantelzorgers ondersteunen in de zorgtaak die zij vervullen voor iemand in hun naaste omgeving. Als mantelzorger kunt u hier terecht voor een luisterend oor en hulp bij hun vragen. Het mantelzorgnetwerk biedt informatie en concrete oplossingen voor sommige problemen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mantelzorgnetwerkommen.nl.