Een afwegingskader voor vakantieparken die willen vitaliseren of transformeren

De gemeente Ommen vindt het belangrijk dat alle vakantieparken in Ommen vitaal blijven of weer vitaal worden. Het uitgangspunt hierbij is recreatie. Er zijn parken in de gemeente waar het toekomstperspectief in het geding is. Misschien moet het park vitaliseren. Het gaat dan om aanpassingen waardoor recreatie weer alle kansen krijgt.  Misschien ook zit een nieuwe toekomst als recreatiepark er echt niet in. In dat geval moet het park misschien transformeren: een verandering naar een andere bestemming, bijvoorbeeld natuur of wonen. 

Parkbesturen en – eigenaren hebben en houden de eerste  verantwoordelijkheid om hun park vitaal te houden.  Zij kunnen,  nadat het afwegingskader is vastgesteld, een verzoek doen aan de gemeente om te assisteren bij een vitaliseringsplan of een transformatie. De gemeente gaat dan, in overleg met het betreffende park, kijken wat er mogelijk is. De verzoeken moeten voor elk vakantiepark gelijk behandeld worden. Het afwegingskader helpt daarbij. Hierin staan voorwaarden en regels die de gemeente Ommen toepast. Het afwegingskader is niet bedoeld voor vakantieparken die nu al een vitale recreatiebestemming hebben. 

Afwegingskader

We hebben 13 reacties ontvangen op het concept. Veel dank daarvoor.

Het afwegingskader is op 20 mei in de raadscommissie behandeld.
Het gesprek hierover kunt u bekijken en beluisteren via deze link.

Op donderdag 3 juni is het afwegingskader vastgesteld door de gemeenteraad. 
Hier vind u de link naar deze vergadering

Dit betekent dat vertegenwoordigers van een recreatiepark een beroep kunnen doen op assistentie van de gemeente. Wilt u hierover een afspraak maken of meer informatie, neem dan contact op met Omar Laghzaoui (projectleider vitalisering/transformatie vakantieparken) via: Omar.Laghzaoui@ommen.nl.

 

Informatieavond

Op maandag 22 maart 2021 om 19.30 uur was er een online informatieavond die u hieronder kunt terugkijken. 

Alle vragen die u die avond over het afwegingskader gesteld  hebben wij beantwoord en aan alle deelnemers gestuurd. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.