Glas, papier en textiel

Glas, papier en textiel worden gerecycled. Glas kunt u kwijt in speciale glascontainers. Papier wordt in verschillende gedeelten van de gemeente huis aan huis ingezameld. Ook kunt u het brengen naar één van de inzamelpunten.

Glas

Lege flessen en ander huishoudglas zijn goed te gebruiken als grondstof voor nieuwe flessen. Voor een goede verwerking van het glas moet wit en gekleurd glas in de daarvoor bestemde glascontainers worden gedaan. De glascontainers staan in de buurt van winkelcentra en bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus aan de Strangeweg 23.

Glas dat niet in de glascontainer past (bijvoorbeeld vensterglas, isolatieglas, draadglas, spiegelglas, grote flessen en glazen potten) kunt u tegen contante betaling kwijt bij het afval brengstation Bovenveld aan de Ommerweg 69 in Rheezerveen. Ook kunt u het naar kringloopbedrijf Noggus&Noggus brengen (met uitzondering van draadglas, spiegelglas en autoruiten).

Papier

Verschillende scholen, verenigingen en instellingen uit Ommen zamelen oud papier in. Op verschillende momenten kunt u het oud papier aanbieden. Maar het is ook mogelijk om uw oud papier aan te bieden bij diverse scholen, buurthuizen en (wijk)verenigingen. U kunt het papier op de inzamel dag voor 08.00 uur plaatsen op de locatie waar u normaal gesproken uw container aan de weg aanbiedt. De inzameling van oud papier en karton in de gemeente Ommen betreft alleen het oud papier en karton dat vrijkomt bij huishoudens. Bedrijfspapier/karton wordt niet meegenomen.

Textiel

In de gemeente Ommen zijn acht containers voor textiel en schoenen. Kringloopbedrijf Noggus&Noggus sorteert en verkoopt het textiel en de schoenen uit de containers. Hierdoor wordt meer sociale werkgelegenheid gecreëerd. De opbrengsten blijven daarmee in Ommen.

Textiel wordt vijfmaal per jaar huis aan huis ingezameld en kunt u daarnaast brengen naar verschillende inzamelpunten.

De containers staan op de volgende locaties:

  • Lemelerweg 60 (Lemele)
  • Van Alewijkstraat 32 (Beerzeveld)
  • Jumbo supermarkt, Markt 32 (Ommen)
  • Tegen over de Lidl, hoek Schurinkhof/Schurinkstraat (Ommen)
  • Albert Heijn, Haven Noord 1 (Ommen)
  • Aldi, Slagenweg 1 (Ommen)
  • Kringloopbedrijf Noggus&Noggus, Strangeweg 23 (Ommen)
  • Multifunctioneel Centrum Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5 (Ommen)