Afvalstoffenheffing

Elke week haalt ROVA uw afval op. Het inzamelen en vooral het verwerken van dit afval kost veel geld. Daarom vragen we een bijdrage. Dit is de afvalstoffenheffing.

De heffing bestaat uit een vast bedrag per huis. Dit noemen we vastrecht. Dit betaalt u altijd. Ook als u geen container of ondergronds systeem gebruikt. Daarnaast betaalt u per keer voor het ophalen van uw restafval.

Legen van de container
Elk adres krijgt z’n 'eigen' afvalcontainers. U betaalt per keer voor het ophalen van uw restafval. Dit betaalt u achteraf. De afrekening voor het restafval staat op het gecombineerde aanslagbiljet. Het aantal keren dat u de groene gft-container en de grijze pmd-container liet legen, staat niet op uw aanslagbiljet. Het legen van de gft- en pmd-container is gratis. Staat niemand op het adres ingeschreven? Dan blokkeren we de afvalcontainer. En ROVA leegt de container niet meer.

Blokkade stoppen
Bent u een nieuwe bewoner op het adres? Wij stoppen de blokkade automatisch nadat u zich inschrijft in de gemeente. Dit gebeurt op de 1e maandag nadat we uw inschrijving verwerken.

Wilt u een blokkade van de afvalcontainer op een ander moment laten stoppen? Neem dan contact op met de Publieksdienst.

Verhuizing
Verhuist u in de loop van het jaar naar een andere gemeente? Wij verlagen dan automatisch uw aanslag voor het vastrecht. En u betaalt alleen het aantal keren dat uw container écht is geleegd. U hoeft dit niet apart aan te vragen.

Verhuist u binnen de gemeente? Dan krijgt u meestal geen verlaging van het vastrecht. Wel betaalt u meteen voor het aantal keren dat uw container écht is geleegd op uw oude adres. Voor uw nieuwe adres doen we dit na afloop van het jaar. De containers en ook het pasje voor het ondergrondse systeem horen bij het huisadres. U moet deze daar achterlaten.

Verordening
Meer informatie staat in de verordening afvalstoffenheffing.

Tarief

Voor de afvalstoffenheffing geldt onderstaand tarief.

 

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.