In gesprek

maandag 25 januari 2016 10:48
Hans ter Keurst

Vergaat het u ook zo? Dat u achterom kijkt en zich afvraagt: waar blijft de tijd? Hoe lang, of beter hoe kort, is het nog maar geleden dat de kerstboom onze woonkamers versierde. Dat we familie, buren en vrienden langs gingen om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen? Dat we van de ene nieuwjaarsreceptie naar de andere hobbelden?

En zo is het net of ze niet bestaan hebben, Kerst en oud & nieuw. Iedereen zit al weer weken lang volop in de werk-modus, bezig met de dingen van alledag. Gewone werkzaamheden, bestuurlijke perikelen, maar ook problemen. Gezondheidsproblemen, persoonlijke problemen, financiële problemen, werkgerelateerde problemen. Als of er niets is veranderd.

Voor sommigen is dat wel de harde werkelijkheid. En ik heb niet de illusie dat ik voor alle problemen ook een passende oplossing heb. Voor bestuurlijke problemen geldt vaak het zoeken van de dialoog als probaat middel. De afgelopen periode heeft er veelvuldig overleg plaatsgevonden op bestuurlijk niveau tussen vier gemeenten in relatie tot de N340.

U kent denk ik allemaal de situatie rondom de N340. Het budget slonk plotsklaps van € 260 miljoen naar € 160 miljoen. En daarmee verdwenen tal van wenselijke oversteken en de oplossing bij knooppunt Varsen.

Eerlijk is eerlijk, de gedeputeerde heeft zijn uiterste best gedaan om te komen tot een 'second best-oplossing'. Een hele verbetering. Echter, knooppunt Varsen ontbrak wederom in de plannen. En dat terwijl Ommen enorm geïnvesteerd heeft op basis van een eerder voorgenomen aanpassing van het Knooppunt Varsen.

Vanuit dit gegeven is de kleine dialoog in oktober ontstaan tussen Ommen en Hardenberg. Beide gemeenten zijn de dialoog aangegaan met Dalfsen en Zwolle, wat heeft geresulteerd in een gezamenlijk standpunt richting de Staten met betrekking tot het knooppunt Varsen. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat de wethouder van Zwolle, de heer Van As, daarin een belangrijke rol heeft gespeeld.

Het woord is nu aan de Staten. En ik hoop dat zij gevoelig blijken voor onze argumenten, en ik ga dan ook graag met hen het gesprek aan. Voor niet-bestuurlijke problemen geldt eigenlijk hetzelfde: ga het gesprek aan. Met iemand die je vertrouwt, die jou begrijpt, die jou kan helpen, die jou op weg kan helpen. Vele oplossing vinden hun oorsprong in het er mee te beginnen door er over te praten.

Reageren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties ingestuurd.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.