Eendracht

maandag 22 februari 2016 11:32
Hans ter Keurst

Eendracht maakt macht. Zo luidt het spreekwoord. U heeft er vast wel eens van gehoord. Wellicht heeft u het wel eens toegepast.

Misschien heeft u in het verleden als bestuurslid van een vereniging wel eens andere (bestuurs)leden opgezocht om zaken binnen de vereniging te veranderen, of om zaken voor elkaar te boksen. Mogelijk heeft u samen met anderen krachten gebundeld om bij de gemeente iets gedaan te krijgen. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, of op het gebied van verkeer.

Vaak blijkt dat wanneer u samen iets oppakt, het effect groter is. Dat u meer bereikt. Zo verging het mij onlangs ook.

Ofschoon wij als Ommen best ons mannetje staan, geldt voor ons ook: alleen is maar alleen.
En als er dan in de Provinciale Staten belangrijke zaken op de rol staan, zoals verkeerskundige besluiten over onder andere de N340, dan moet je je realiseren dat aan Ommen alleen niet veel Statenleden zich iets gelegen zullen laten liggen.

Als Ommen hebben we daarom de alliantie gezocht. Eerst met Hardenberg en daarna met Zwolle en Dalfsen. We hebben Zwolle en Dalfsen kunnen overtuigen van het nut en de noodzaak van een goede doorstroming bij het knooppunt Varsen. Door gezamenlijk en eendrachtig de Staten te benaderen, zijn extra middelen beschikbaar gekomen voor het Knooppunt Varsen.

Uiteindelijk moet dat uitmonden in een betere doorstroming en hopelijk nog minder doorgaand verkeer op de Varsenerdijk door ons mooie centrum. En zo ziet u maar weer, spreekwoorden zijn er niet voor niets. Ze gelden voor ons allemaal. Of we nu als burger acteren, als vereniging, of als overheid: eendracht maakt macht.

Of anders gezegd: samen kom je verder.

Reageren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties ingestuurd.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.