Iedereen heeft verstand van...

maandag 21 maart 2016 11:02
Hans ter Keurst

Iedereen heeft verstand van.... voetbal. U en ik weten als geen ander waarom de trainer heeft gekozen voor de verkeerde opstelling. We weten als geen ander waarom er verkeerd is gewisseld. Als geen ander weten u en ik waar de defensie heeft gefaald en de wedstrijd is verloren.

U en ik hadden al voorspeld dat de wedstrijd zou worden gewonnen 'omdat de trainer het had gedaan zoals we het zelf zouden hebben gedaan'.

Iedereen heeft verstand van... verkeer.

U en ik weten dat díe weg zó nooit had moeten worden aangelegd. We weten met stellige zekerheid dat dát kruispunt moet worden aangepakt en dan lost de rest zich vanzelf op. En als we nou hier eens...

Weet u, eigenlijk heb ik van beiden te weinig verstand om met recht een oordeel klaar te hebben. Ik kan niet zeggen dat als de trainer dit dan....

Sommige wedstrijden zijn leuk om naar te kijken, spannend zelfs. Andere wedstrijden zijn niet om aan te zien. Als ik trainer zou zijn geweest, was het dan een andere wedstrijd geworden? Met verkeer heb ik iets soortgelijks: voor alles een pasklare oplossing heb ik niet. Daarom was ik dan ook zo blij dat ik 14 maart mocht luisteren naar ervaringsdeskundigen.

Mensen uit alle geledingen van onze Ommer maatschappij die de tijd en de moeite hadden genomen om samen met 'de gemeente' na te denken over de nieuwe Verkeersvisie. Inwoners die ook niet het totaalbeeld op het netvlies hebben, maar wel vanuit specifieke kennis en kunde waardevolle inbreng hebben, met steeds een verrassende invalshoek.

Of het nu is vanuit de kleine kernen gezien of met de ondernemersbril op. Vanuit het standpunt van de Fietsersbond, als ook vanuit OOG oogpunt. Allemaal brachten ze waardevolle zaken in. Een ieder schoof één of meerdere belangrijke  stukken van een complexe puzzel naar voren.

Nee, ik moet mijn mening herzien: niet iedereen heeft verstand van voetbal en niet iedereen heeft verkeer. Maar samen dragen we veel kennis en inzichten met ons mee, zeker daar waar het gaat om de bouwstenen voor de verkeersvisie van morgen.

Als wethouder moet ik alleen maar respect en waardering hebben voor die mensen die hun inzichten met ons hebben willen delen. En daarom zie ik de volgende 'wedstrijd' met vertrouwen tegemoet.

Hans ter Keurst
Wethouder gemeente Ommen

Reageren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties ingestuurd.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.