Routebeschrijving

Het gemeentehuis van Ommen is gelegen aan de Chevalleraustraat 2. Het gemeentehuis is goed bereikbaar met de auto en heeft de beschikking over voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het station Ommen rijden bussen richting het gemeentehuis. U kunt het gemeentehuis ook lopend bereiken. U loopt ongeveer in circa 30 minuten van het station naar het gemeentehuis.

 • Vanaf het station Ommen gaat u in oostelijke richting op de Stationsweg naar Het Laar.
 • Sla linksaf naar de Stationsweg/de N347.
 • Na de brug over de Vecht vervolgt u de weg naar de Pr. Julianastraat.
 • Vervolgen uw weg naar de Schurinkstraat.
 • Neem op de rotonde de eerste afslag naar de Chevalleraustraat.
 • U vindt het gemeentehuis aan uw rechterzijde.

  Met de auto

  Vanuit de richting Hoogeveen
  Vanaf de A28 (uit de richting Zwolle of Assen) of vanaf de A37 (uit de richting Emmen): neem bij knooppunt Hoogeveen de afslag naar de N48 (Ommen). Na ongeveer twintig kilometer rijdt u rechtdoor over de rotonde en neemt u daarna de eerste afrit Ommen. Ga aan het einde van de afslag linksaf de Balkerweg op (onder de N48 door). Bij de eerste rotonde (Bedrijventerrein Rotbrink) gaat u rechtdoor. Bij de tweede rotonde neemt u de eerste afslag. Volg deze weg tot aan de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf de Chevalleraustraat in. Neem de eerste inrit rechtsaf. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Vanuit de richting Hardenberg
  Neem de N34 in de richting Ommen/Zwolle. Op de rotonde Witte Paal neemt u de eerste afslag (N36) in de richting Zwolle. Aan het einde van de N36 neemt u op de rotonde de tweede afslag (N48/ richting Zwolle). Vervolgens neemt u daarna de eerste afrit Ommen. Ga aan het einde van de afslag linksaf de Balkerweg op (onder de N48 door). Bij de eerste rotonde (Bedrijventerrein Rotbrink) gaat u rechtdoor. Bij de tweede rotonde neemt u de eerste afslag. Volg deze weg tot aan de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf de Chevalleraustraat in. Neem de eerste inrit rechtsaf. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Vanuit de richting Zwolle
  Vanaf de A28  neem afrit 21 richting Ommen. Volg de richting Ommen. U komt op de N340 richting Dalfsen/Ommen. Volg deze weg ongeveer zeventien kilometer. Ga bij het viaduct (onder de N48/ N348) bij de verkeerslichten rechtdoor richting Ommen Centrum. U vervolgt deze weg tot na het plaatsnaambord Ommen. Neem vervolgens de eerstvolgende afslag links. U draait de Danteweg op. Sla bij de T-splitsing rechtsaf. Vlak voor de verkeerslichten ziet u links het gemeentehuis. Neem de laatste inrit links voor de verkeerslichten. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Vanuit de richting Raalte
  Vanaf de N348 rijdt u richting Lemele/Ommen. Na ongeveer zestien kilometer kruist de weg met de rivier de Vecht. Neem kort daarna (bij Viaduct Varsen) de afrit Ommen (N34). Ga onderaan bij de verkeerslichten rechtsaf richting Ommen. U vervolgt deze weg tot na het plaatsnaambord Ommen. Neem vervolgens de eerstvolgende afslag links. U draait de Danteweg op. Ga bij de T-splitsing rechtsaf. Vlak voor de verkeerslichten ziet u links het gemeentehuis. Neem de laatste inrit links voor de verkeerslichten. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Vanuit uit de richting Nijverdal
  Neem de N347 richting Ommen. Ga na ongeveer vijftien kilometer rechtdoor op de rotonde (Manitobarotonde). Na na ongeveer één kilometer passeert u het plaatsnaambord Ommen. U vervolgt de weg en passeert een spoorwegovergang. Vervolg deze weg (Stationsweg) tot over de Vechtbrug. Ga bij de verkeerslichten rechtdoor de Schurinkstraat in. Ga bij de verkeerslichten linksaf de Chevalleraustraat in. Neem de eerste inrit rechtsaf. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Vanuit de richting Almelo/Twente
  Rijdt N36 tot aan de rotonde Witte Paal. Neem hier de tweede afslag (richting Zwolle), Aan het einde van deze weg (N36) neemt u op de rotonde de tweede afslag (N48/ richting Zwolle). Vervolgens neemt u daarna de eerste afrit Ommen. Ga aan het einde van de afslag linksaf de Balkerweg op (onder de N48 door). Bij de eerste rotonde (Bedrijventerrein Rotbrink) gaat u rechtdoor. Bij de tweede rotonde neemt u de eerste afslag. Volg deze weg tot aan de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf de Chevalleraustraat in. Neem de eerste inrit rechtsaf. Via een kronkelpad komt u bij de parkeerplaats van het gemeentehuis. U kunt parkeren bij de voor bezoekers gereserveerde plaatsen. Deze herkent u aan de kleine blauwe borden.

  Parkeren

  Voor de hoofdingang van het gemeentehuis is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis gebruikmaken van deze parkeerplaatsen.

  Afspraak maken

  Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.

  Contact

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

  Bel mij terug

  Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.