Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Definitieve uitslag

Het CDA heeft tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad de meeste stemmen behaald in de gemeente Ommen. Met 24,5% van de stemmen is CDA daarmee nu de grootste partij.

Meer informatie

Uitslag referendum

In de gemeente Ommen heeft op 21 maart 2018 tijdens het referendum een meerderheid gestemd voor de wet tot goedkeuring van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

Meer informatie

Installatie nieuwe raad

Tijdens een raadsvergadering op  donderdag 29 maart om 19.00 uur wordt de nieuwe raad ge├»nstalleerd. Deze raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis.

Meer informatie

Verkiezingsprogramma's

De belangrijkste standpunten van de zeven deelnemende partijen zijn na te lezen in de verkiezingsprogramma's. Deze programma's zijn online beschikbaar.

Meer informatie

Deelnemende partijen

Aan de verkiezingen voor de gemeenteraad doen op 21 maart in totaal zeven politieke partijen mee. Bekijk een overzicht van de deelnemende partijen en de volledige kandidatenlijsten.

Meer informatie

Hoe kunt u stemmen

Elke inwoner uit de gemeente Ommen van 18 jaar of ouder ontvangt op of rond vrijdag 2 maart per post een stempas. Hiermee kunt u in elk stemlokaal in de gemeente uw stem uitbrengen.

Meer informatie