Verkiezingen

Elke inwoner uit de gemeente Ommen van 18 jaar of ouder heeft tijdens verkiezingen stemrecht. U ontvangt hiervoor uiterlijk twee weken voor de verkiezing per post een stempas.

De komende jaren vinden de volgende verkiezingen plaats (data onder voorbehoud):

  • 20 maart 2019: Provinciale Staten
  • 20 maart 2019: Waterschappen
  • 23 mei 2019: Europees Parlement
  • 27 mei 2019: Eerste Kamer
  • 17 maart 2021: Tweede Kamer
  • 2022: Gemeenteraad

Meer informatie over de verkiezingen leest u op de website van de Rijksoverheid of de website van de Kiesraad.

Verkiezingen Provinciale Staten

Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van de provincie. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden eenmaal in de vier jaar plaats. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op woensdag 20 maart 2019.

Verkiezingen Waterschap

Het Waterschap zorgt voor de waterhuishouding in de gemeente. De verkiezingen voor de Waterschappen vinden eenmaal in de vier jaar plaats. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op woensdag 20 maart 2019.

Overzicht publicatieborden

In de aanloop naar de verkiezingen worden op verschillende locaties in de gemeente publicatieborden geplaatst. Politieke partijen kunnen deze borden gebruiken voor het opplakken van verkiezingsposters. U kunt in het overzicht publicatieborden zien op welke locaties deze borden geplaatst worden.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.