Verkiezingen

Elke inwoner uit de gemeente Ommen van 18 jaar of ouder heeft tijdens verkiezingen stemrecht. U ontvangt hiervoor uiterlijk twee weken voor de verkiezing per post een stempas.

De komende jaren vinden de volgende verkiezingen plaats (data onder voorbehoud):

Meer informatie over de verkiezingen leest u op de website van de Rijksoverheid of de website van de Kiesraad.

Verkiezingen Provinciale Staten

Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van de provincie. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden eenmaal in de vier jaar plaats. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op woensdag 20 maart 2019.

Verkiezingen Waterschap

Het Waterschap zorgt voor de waterhuishouding in de gemeente. De verkiezingen voor de Waterschappen vinden eenmaal in de vier jaar plaats. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op woensdag 20 maart 2019.

Hoe kunt u stemmen?

Elke inwoner uit de gemeente Ommen van 18 jaar of ouder ontvangt op of na zaterdag 2 maart 2019 per post een stempas. Hiermee kunt u in elk stemlokaal in de gemeente uw stem uitbrengen. Met uw DigiD kunt u vanaf die datum online een vervangende stempas aanvragen, een volmacht geven of uw stempas omzetten naar een kiezerspas.

Lees meer informatie over het stemmen en uw stempas

Stembureaus

Voor de verkiezingen op 20 maart 2019 zijn er zestien stembureaus beschikbaar. Deze stembureaus zijn verspreid over de diverse kernen van de gemeente. Bekijk per kern welke stembureaus er zijn.

Overzicht publicatieborden

In de aanloop naar de verkiezingen worden op verschillende locaties in de gemeente publicatieborden geplaatst. Politieke partijen kunnen deze borden gebruiken voor het opplakken van verkiezingsposters. U kunt in het overzicht publicatieborden zien op welke locaties deze borden geplaatst worden.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.