Niet eens met de WOZ-waarde? Gewoon langskomen of bellen!

Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde, dan kunt u een bezwaarschrift schrijven. Maar vaak is dat helemaal niet nodig. Tijdens extra avondopenstellingen bij de Publieksdienst in het gemeentehuis van Ommen kunnen wij uw vraag snel behandelen. U bent van harte welkom en kunt met uw vragen terecht bij een WOZ-medewerker.

De extra avondopenstellingen vinden plaats op de volgende data:

 • Maandag 26 februari van 18.00 tot 20.00 uur
 • Donderdag 1 maart van 18.00 tot 20.00 uur
 • Maandag 5 maart van 18.00 tot 20.00 uur
 • Donderdag 8 maart van 18.00 tot 20.00 uur

Ook kunt u uw vraag tijdens reguliere openingstijden van het gemeentehuis telefonisch stellen. In de meeste gevallen kunnen we uw vraag direct afhandelen. 

In de periode 26 februari tot en met 30 maart 2018 kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente: 

 1. Bel ons uiterlijk 30 maart 2018 op het telefoonnummer 14 0529 (kengetal niet nodig). U kunt uw vraag ook stellen via het digitale contactformulier.
 2. U krijgt een WOZ-medewerker aan de telefoon om uw bezwaar te bespreken. Mocht voor de taxatie een technische beoordeling nodig zijn, dan stuurt de medewerker u per e-mail of per post een formulier om eventueel bezwaar te maken.
 3. Dit formulier dient vóór 9 april 2018 per post of e-mail teruggestuurd te worden. Hiermee is voor u in ieder geval de termijn voor formeel bezwaar veiliggesteld. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening. Daarom is het indienen van een bezwaar per e-mail alleen mogelijk als de handtekening is gescand.
 4. Vervolgens beoordeelt de taxateur uw bezwaar en controleert daarmee de WOZ-waarde. De gemeente heeft tot 1 januari 2019 de tijd om het bezwaar af te handelen.
 5. Als het nodig is, komt de taxateur bij u langs om de situatie te bekijken. Hiervoor maken we een afspraak.
 6. De uitkomst van de afhandeling van het bezwaar bevestigen we u per e-mail of per post.
 7. U hoeft hiermee in eerste instantie geen brief te schrijven en wij kunnen uw reactie snel afhandelen. Uw bezwaar telefonisch doorgeven kan tot en met 30 maart 2018, zodat u tijdig het formeel bezwaar  kunt sturen aan de gemeente.

Toch schriftelijk bezwaar?
Wilt u toch schriftelijk bezwaar indienen? Lees dan meer over de procedure hiervoor.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.