Regeling Rood voor Rood

Als u in het buitengebied van de gemeente Ommen een woning wilt bouwen op de locatie van gestopte of stoppende agrarische bedrijven, kunt u mogelijk gebruik maken van de regeling Rood voor Rood.

Door de sloop van agrarische bebouwing en verbetering van het landschap moet de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied worden verbeterd.

De getaxeerde waarde van de nieuwe bouwkavel wordt ingezet om de sloop van het bedrijfsgebouw en de verbeteringen van het landschap bekostigen.

Aanvraag
Om in aanmerking te komen voor deze regeling kunt u een aanvraag indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Elke aanvraag wordt getoetst aan de gemeentelijke beleidsnotitie (PDF, 92 kB).

Voordat u een aanvraag indient, kunt u over de kans van slagen een oriënterend gesprek aanvragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.