Kunst in Ommen

Kunst in de openbare ruimte is er voor iedereen. Naar kunst hoef je niet te zoeken, je loopt er als het ware gewoon 'tegenaan'.

Wie het mooi vindt, blijft een poosje vol bewondering staan en laat het kunstwerk tot zijn verbeelding spreken. Wie het niet aanspreekt loopt door en besteedt er geen aandacht aan.

Kunst in de openbare ruimte maakt de gemeente levendiger, zorgt voor een afwisselender stadsbeeld en maakt bepaalde punten binnen de gemeente herkenbaarder. 

Overzicht van de kunstwerken in de gemeente Ommen:

Exposities

Kunstenaars in de gemeente Ommen krijgen de mogelijkheid om te exposeren in het gemeentehuis en in het multifunctioneel centrum De Carrousel. De gemeente wil hiermee met name kunstenaars uit bepaalde doelgroepen, zoals bijvoorbeeld mensen met een beperking, jeugd en etnische minderheden, de kans te geven om te exposeren.

Voor een expositie in de Carrousel kunt u contact opnemen met de receptie van de Carrousel 0529 452 047. Meer informatie over exposeren in het gemeentehuis van Ommen kunt u opvragen via het telefoonnummer 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.