Recreatie in Ommen

Ommen is bij uitstek geschikt om te recreëren. Dat kan te voet, op de fiets, te paar en zelf met een scootmobiel. Er zijn een groot aantal prachtige routes beschikbaar. Hieronder vindt u een kleine greep uit het aanbod.

Wilt u meer tips? Of bent u op zoek naar activiteiten in de gemeente? Bezoek dan één van de links op de pagina met toeristische informatie.

Landgoederen

Ommen kenmerkt zich onder meer door haar drie landgoederen. Van een zeventiende-eeuwse Havezathe tot een kasteel met gracht uit 1715. Ook Vilsteren heeft haar eigen landgoed.

Molens

Nederland staat in het buitenland bekend om haar molens. In de gemeente Ommen staan nog vijf molens waarvan er vier eigendom zijn van de gemeente.

Musea

Bent u op zoek naar meer informatie over de historie van de gemeente Ommen? Neem dan eens een kijkje in één van de musea, of bezoek de Nederlandse Hervormde Kerk. Deze kerk is het oudste gebouw in de kom van Ommen.

Natuur

Ommen staat bekend om haar natuur. De uitgestrekte groene bossen zijn bij uitstek geschikt voor wandelingen of lange fietstochten. Bij het Het Natuur Informatie Centrum Ommen kunt u terecht voor meer informatie over de natuur in de gemeente.

Wandelroutes

In Ommen en omgeving zijn oneindig veel wandelroutes. Ze behoren allemaal tot het wandelnetwerk, u raakt nooit uitgewandeld.

Fietsroutes

In het Vechtdal heeft u door het fietsroutenetwerk als fietser alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied u te bieden heeft.

Ruiterroutes

De omgeving van Ommen is bij uitstek geschikt om te paardrijden. Op uw paard geniet u van de mooie natuur in de gemeente. Daarvoor zijn speciale ruiterroutes uitgezet.

Scootmobielroutes

Lekker in de buitenlucht genieten van de natuur en het landschap van Ommen. Dat kan ook op de scootmobiel. In het Overijsselse Vechtdal zijn twaalf scootmobielroutes van ongeveer 25 kilometer, van Zwolle tot aan Gramsbergen.

Hengelsport

In de gemeente Ommen zijn veel goede plekken om te vissen.  Maar voordat u de hengel uitgooit, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Recreatie voor mensen met een handicap

Ommen is een veelzijdige en unieke gemeente. De meeste bezienswaardigheden en locaties in Ommen zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.