Wandelnetwerk

In Ommen en omgeving zijn oneindig veel wandelroutes. Ze behoren allemaal tot het wandelnetwerk, een uitgekiend bewegwijzeringssysteem dat honderden kilometers wandelingen met elkaar verbindt.

In Ommen zijn er sinds juli 2011 maar liefst 74 nieuwe bewegwijzerde routes beschikbaar. Deze routes bieden nog eens honderden uitbreidingsmogelijkheden.

U kunt al een ommetje maken van twee kilometer. Maar ook de geoefende wandelaar komt volop aan zijn trekken.

Glooiende heuvels
Aan afwisselend landschap geen gebrek. Dat maakt de gemeente Ommen tot een aantrekkelijk en zeer gewaardeerd wandelgebied.

Een wandeling langs de rivier de Vecht laat een mooi coulissenlandschap met oude landgoederen zien. Een tocht over de Lemeler- of Besthmenerberg brengt heidevelden en vergezichten met zich mee. Ook voor een verkoelende boswandeling op een warme zomerdag zijn er voldoende mogelijkheden.

Eenvoudig
Het wandelnetwerk werkt eenvoudig. Op een routekaart staan gekleurde routes. De kleur correspondeert met de gekleurde pijlen op routepalen. Per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunt u via keuzepunten ook aan elkaar koppelen, zodat een langere wandelroute ontstaat.

Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop een kaart van de directe omgeving. In de gemeente Ommen zijn 28 startpunten.

Lange afstandswandelingen
Ook de lange afstandswandelingen, zoals het Pieterpad, Havezathepad, Maarten van Rossumpad, Reggepad en het Vechtdalpad zijn geïntegreerd in het markeringssysteem.

Meer informatie over het Wandelnetwerk vindt u op de website Wandelen in het Vechtdal.

Meld schade aan fiets- en wandelnetwerk
Het onderhoud van het netwerk wordt uitgevoerd door MarketingOost Routenetwerken. Om goed onderhoud uit te kunnen voeren, is MarketingOost Routenetwerken onder meer afhankelijk van meldingen van de gebruikers. Bijvoorbeeld bij een omgevallen routepaaltje of een beschadigd informatiepaneel.

Mocht u, of iemand van uw bezoekers, schade ontdekken aan het netwerk, dan kunt u dit doorgeven: www.meldpuntroutes.nl

Uitgelichte wandelroutes

Naast de vele routes uit het wandelnetwerk, hebben wij voor u nog enkele andere interessante routes uitgelicht. Over enkele routes vindt u meer informatie verderop op deze pagina. Meer informatie en kaarten zijn beschikbaar via het Toeristisch Informatie Punt (TIP).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.