Toeristische informatie

Gelegen in het Vechtdal is Ommen een echte trekpleister voor toeristen. Voor bijvoorbeeld het prachtige winkelcentrum, de vele campings en de bijzondere natuur in onder meer het Laarbos en het Ommerbos.

Dat het natuurgebied in Ommen bij uitstek geschikt is om te wandelen, blijkt wel uit het feit dat de Ommen in 2013 werd verkozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2013.

Maar Ommen staat ook bekend om zijn evenementen, zoals de de Ommer Bissingh, een jaarmarkt met een lange traditie.

Tourist Info Punt
Toeristische informatie kunt u krijgen bij het Tourist Info Punt. Dit kan via de website www.vechtdaloverijssel.nl, of door een bezoek te brengen aan de Tourist Info Ommen. Deze is gevestigd in de boekhandel The Read Shop aan de Kruisstraat 3 in Ommen.

In café-restaurant de Driesprong aan de Hellendoornseweg 1 in Lemele bevindt zich de Tourist Info Lemele. De Tourist Info Lemele is bereikbaar via het telefoonnummer 0572 331 254, of het e-mailadres info@eetcafededriesprong.nl.

Openingstijden:
Maandag: 11.00 tot en met 18.00 uur
Dinsdag: 11.00 tot en met 18.00 uur
Woensdag: 11.00 tot en met 18.00 uur
Vrijdag: 11.00 tot en met 18.00 uur
Zaterdag: 11.00 tot en met 18.00 uur

Meer toeristische informatie
Toeristische informatie over Ommen en omgeving is ook te vinden via andere toeristische organisaties. Via onderstaande links vindt u een rijk aanbod .

Tips voor activiteiten, overnachten en eten en drinken kunt u vinden via de website van Vechtdal Overijssel.

Een overzicht van activiteiten en toeristische tips kunt u verder vinden via de website Hart van het Vechtdal.

Toeristische informatie, zoals bezienswaardigheden, mogelijkheden om te verblijven, fietsverhuur of rustpunten kunt u vinden via de website Natuurlijk Ommen.

Alle informatie over wandelen in Ommen en omgeving kunt u vinden via de website Wandelen in het Vechtdal.

Toeristische Overstappunten

Toeristische Overstappunten (TOP's) zijn speciaal ingerichte plekken waar u veilig, gemakkelijk en gratis uw auto kunt parkeren. Een TOP herkent u aan een grote, met stenen gevulde kegel. Bij elke TOP staat een informatiepaneel met bewegwijzerde fiets- en wandelroutes.

Vanaf het TOP kunt u heerlijk fietsen en wandelen over bewegwijzerde en beschreven routes. Een makkelijke manier om de mooiste plekken van de regio te ontdekken. In de gemeente Ommen is een Toeristische Overstappunt bij het station.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.