Sam& Overijssel

Kinderen van 0-21 jaar in de gemeente Ommen die door geldgebrek thuis voorzieningen nodig hebben op het gebied van school, sport, cultuur, vrije tijd en verjaardag en overige opties kunnen beroep doen op Sam& Overijssel. 

De gemeente vergoedt hierin voor sport, cultuur en school voor kinderen van 0 tot en met 21 jaar. Een aanvraag voor zwemles kunt u al vanaf vijfjarige leeftijd indienen. De overige voorzieningen worden vergoed door landelijke stichtingen waarmee samengewerkt wordt.

Voorwaarden
U bent inwoner van de gemeente Ommen.
U bent minimaal 0 en maximaal 21 jaar. 
Het gezinsinkomen is niet hoger dan 110 procent van het sociaal minimum.

Aanvragen

U kunt zelf een aanvraag indienen via www.samenvoorallekinderen.nl. Ook kunt u een aanvraag indienen via een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een docent, schuldhulpverlener, de combinatiefunctionaris sport of cultuur, of professionals uit het onderwijs, maatschappelijk werk, jeugdzorg, gezondheidszorg en Samen Doen. 

Het fonds draagt bijvoorbeeld bij aan de contributie van de sportvereniging, toneelclub of tekenles, maar ook aan de aanschaf van (sport)kleding, schoolspullen een laptop of fiets. Ook kan er een verjaardagbox aangevraagd worden.

Het geld wordt niet aan de ouders uitbetaald, maar gaat rechtstreeks naar de (muziek)vereniging, culturele instelling, docent of winkel. 

Meer informatie leest u op www.samenvoorallekinderen.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.