Melding of vergunning

Omgevingsvergunning

Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij het Omgevingsloket Online  De regels verschillen per bouwwerk en per situatie.

Meer informatie

Kapvergunning

Als u een boom wilt kappen, heeft u daar in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning voor nodig. U kunt deze online aanvragen via het Omgevingsloket.

Meer informatie

Spandoeken

Spandoeken voor goede doelen en goede doelstellingen mogen in een aantal gevallen zonder vergunning, ontheffing of melding in de gemeente Ommen worden opgehangen. U dient zich dan wel aan bepaalde randvoorwaarden te voldoen.

Meer informatie

Collecte of verkoopactie

Plaatselijke instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen voor het inzamelen voor een doel een een collecte of verkoopactie houden.

Meer informatie

Kansspel of loterij

Voor het organiseren van bijvoorbeeld een bingo of lotto dient u een melding doen. Voor het organiseren van een loterij of prijsvraag is een kansspelvergunning nodig.

Meer informatie

Evenementenvergunning

Voor het organiseren van evenementen, voor het publiek toegankelijke verrichtingen van kunst, ontwikkeling, ontspanning of vermaak, heeft u een vergunning nodig.

Meer informatie