Openbare laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente Ommen wil elektrisch rijden stimuleren. Daarom moet elke kern in de gemeente de beschikking krijgen over een openbare laadpaal. Inwoners, forenzen en werkenden uit de gemeente Ommen kunnen online een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal bij hun in de buurt. Zo wordt het voor mensen die niet op eigen terrein een laadpaal kunnen plaatsen, aantrekkelijker om toch een elektrische auto aan te schaffen.

De gemeente Ommen wil alle kernen in de gemeente zoveel mogelijk voorzien van openbare laadpalen. In samenwerking met Plaatselijk Belang uit de verschillende kernen gaat de gemeente bepalen of er behoefte is aan een openbare laadpaal en op welke locatie de laadpaal komt te staan. Het aanvragen van een openbare laadpaal kan via de website www.openbaarladen.nl/ommen

Bestaande oplaadpalen

In de gemeente Ommen staan inmiddels al meerdere oplaadpalen voor elektrische auto’s. Op de website www.oplaadpalen.nl kunt u zien of er al laadpalen bij u in de buurt geplaatst zijn. Voor het gebruik van laadpalen in de openbare ruimte heeft u een laadpas nodig. Op de website www.laadpas.com kunt u aanbieders van laadpassen met elkaar vergelijken en een laadpas aanvragen. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.