Straatverlichting

De gemeente beheert ongeveer 4.200 lichtmasten. Deze openbare verlichting heeft tot doel om het openbare leven bij duisternis zo goed mogelijk te laten functioneren en moet bijdragen aan een sociaal veilige, verkeersveilige en een leefbare situatie.

Het is voor de openbare verlichting van belang om een goede kwaliteit te hebben met minimaal energieverbruik en tegen aanvaardbare kosten.

De gemeente maakt, voor haar energievoorziening van de openbare verlichting, riolering en gebouwen, gebruik van groene stroom. Daarnaast worden nieuwe straatverlichting daar waar mogelijk voorzien van zuinige LED-lampen.

Onderhoud
Het gemeentelijke beleid voor openbare verlichting staat in het Beleidsplan Openbare Verlichting. Aan de hand van de landelijke normen wordt het verlichtingsniveau bepaald.

Er is sprake van preventief onderhoud (vervanging van onderdelen en lichtmasten op basis van technische en economische levensduur), curatief onderhoud (herstellen van schade) en van projectmatige werkzaamheden (vervanging, renovatie en reconstructie).

Voor het beheer wordt gebruik gemaakt van een geautomatiseerd beheerprogramma. Met dit systeem worden de onderhoudsmaatregelen, de planningen en begrotingen gemaakt. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.