Over het project

Het centrum ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht. Kortom: met het project 'Vecht voor het Centrum' verandert er veel.

Het project Vecht voor het centrum richt zich primair op de binnenstad van Ommen: het gebied tussen de Varsenerdijk (huidige N34), de Prinses Julianastraat en de Wethouder Paarhuisstraat.

Ontwikkelingen aan de rand van het centrum die van invloed zijn op de binnenstad worden hierin meegenomen. Dit geldt onder meer voor het gebied aan weerszijden van de Prinses Julianastraat en de Schurinkstraat.

De centrumvisie bestaat uit twee belangrijke pijlers:

  • Het Ontwikkelingsplan De Westflank en het Verkeerscirculatieplan Ommen-centrum.
  • Daarnaast wordt ook het oude binnenstadscentrum van Ommen aangepakt.

Visitekaartje van de stad

Het centrum als bruisend hart van de stad Ommen. Een dynamisch hart aan de oevers van de Vecht. Met respect en aandacht voor historie en cultuur, maar ook ruimte voor ontspanning en vermaak.

Steeds meer zichtbaar werkt de gemeente samen met betrokkenen aan het visitekaartje van de stad: we vechten samen met u voor het centrum aan de Vecht. Het project Vecht voor het Centrum bestaat uit drie onderdelen:

  • Historisch Centrum (bruin); De oude kern van de stad Ommen is heringericht.
  • Westflank (groen); Dit deel wordt de huiskamer van het centrum.
  • Vechtoever (geel) ; De zuidkant van het centrum wordt het podium van het centrum.
Overzichtskaart van het gebied

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.