Zwembaden

De gemeente Ommen heeft twee zwembaden. Het overdekte zwembad in het multifunctioneel centrum Carrousel is het gehele jaar geopend. In de zomerperiode kunt u bovendien terecht in het openluchtbad Olde Vechte.

Zwembad Carrousel en Openluchtbad Olde Vechte hebben zich aangesloten bij het protocol 'Vrolijk & Veilig'. Dit protocol bevat gedragsregels voor bezoekers van zwembaden.

Abonnementen van het openluchtbad Olde Vechte zijn geldig in zwembad Carrousel.

Zwembad Carrousel

Het zwembad Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 heeft de beschikking over een wedstrijdbad en een recreatiebad. In het wedstrijdbad van 25x15 meter kunt u banen zwemmen of meedoen aan de aquasportactiviteiten. Het recreatiebad heeft een afmeting van 20x10 meter en een maximale diepte van 1.40 meter.

U kunt bij de Carrousel terecht voor onder meer zwemlessen, gezinszwemmen, doelgroepactiviteiten en discozwemmen.

Iedere woensdagmiddag zijn er activiteiten voor jong & oud. Op deze dag en in het weekend is het in het recreatiebad ondiep. De bodem staat dan op 50 tot 80 centimeter. Hierdoor is het bad ook geschikt voor jonge kinderen.

Openluchtbad Olde Vechte

Het Openluchtbad Olde Vechte is gelegen aan de Olde Vechte Zeesserweg 12a in Ommen. Het bad heeft de beschikking over een 25 meter bad met een lage duikplank en brede familieglijbaan. Ook is er een peuterbadje en zijn er een fonteinen en kleedhokjes aanwezig.

Het zwemwater wordt volledig verwarmd door zonne-energie en een warmtepomp. Het openluchtbad omvat verder een grote ligweide, speeltoestellen voor kleine kinderen en een volleybal- en voetbalveld.