Trouwlocaties

Trouwen in Ommen betekent trouwen in één van de meest sfeervolle gemeentes van Nederland. In de gemeente kunt u naast het gemeentehuis bijvoorbeeld ook terecht bij Landgoed Het Laer. Heeft u zelf een locatie in gedachten, dan is dat in de meeste gevallen ook mogelijk.

Als u gaat trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaat, kunt u hiervoor terecht in het gemeentehuis van Ommen. Het gemeentehuis heeft de beschikking over een trouwzaal.

Landgoed Het Laer
Het 17e eeuws Landgoed Het Laer was vroeger een kasteel waarvan de omliggende grachten en de bosrijke omgeving nog steeds zichtbaar zijn. Tegenwoordig is het landgoed een prachtige gerestaureerde havezathe, die onder meer kan worden gebruikt als huwelijkslocatie.

Het landgoed beschikt over verschillende sfeervolle ruimtes, elk met een eigen karakter. Ook het trendy pagodebordes en de tuinen op het zuiden kunnen bij uw huwelijk worden betrokken. Huize Het Laer biedt ruimte aan 20 tot 400 gasten. Tijdens de door u gereserveerde tijden heeft u exclusief gebruik van het huis.

Als u wilt trouwen op Landgoed Het Laer, maakt u eerst afspraken met Het Laer zelf. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in het onderstaande 'aanvraagformulier Het Laer'. U kunt u dit formulier meesturen in de online melding van uw huwelijk.

Vrije trouwlocaties
Als u wilt trouwen op een vrije locatie, dan vult u het onderstaand aanvraagformulier vrije trouwlocatie in. Dit formulier kunt u vervolgens meesturen met de online melding van uw huwelijk.

Voorwaarden

  • Mogelijk heeft u voor de entourage op de (trouw)dag een vergunning nodig (bijvoorbeeld voor een partytent of muziek). Wij adviseren u deze vergunning tijdig aan te vragen bij de gemeente.
  • Het tijdstip dat is aangegeven bij de melding, is het tijdstip waarop de ambtenaar uw huwelijk of partnerschap sluit.
  • U staat garant voor de veiligheid van de ambtenaar.
  • Als de ambtenaar zich onveilig voelt op de locatie, heeft de ambtenaar de bevoegdheid om niet verder te gaan met het sluiten van het huwelijk/partnerschap. Er is dan geen recht op restitutie van (of een deel van) de leges.
  • De gemeente Ommen is niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Afspraak maken

Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.