Gewijzigde dienstverlening vanwege coronavirus

Medewerkers van de gemeente Ommen en Samen doen werken waar dat kan vanuit huis. In het gemeentehuis werken we met een minimale bezetting. Hierdoor kan het zijn dat onze dienstverlening anders is dan u van ons gewend bent. Of het duurt iets lange voordat u een reactie krijgt.

De gemeente Ommen is telefonisch bereikbaar. U kunt ons bellen via 14 0529. U kunt uw vragen ook online stellen via deze website of onze sociale media.

 • We vragen u om, wanneer u geen afspraak hebt, niet naar het gemeentehuis te komen.
 • We vragen u alleen een afspraak te maken als dit strikt noodzakelijk is. 
 • We vragen u om alleen en niet te vroeg naar de afspraak te komen. 
 • We vragen inwoners en bezoekers, die last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts, met een afspraak, een nieuwe afspraak te maken.
 • Mogelijk gaat een afspraak die u hebt met één van onze medewerkers niet door of deze afspraak vindt telefonisch plaats. U wordt hierover door de betreffende medewerker geïnformeerd.

Inloopuren van Samen Doen vervallen

Huisbezoeken die niet noodzakelijk zijn, gaat niet door. In overleg bekijken we of we met u kunnen bellen.

Theater en zwembad de Carrousel

Theater de Carrousel is voorlopig nog gesloten. 

Zwembad de Carrousel is beperkt open. Vanaf 18 mei is gestart met banen zwemmen in de Carrousel.  In deze eerste fase geldt een beperkt aanbod van 1 zwemmer per baan, per 30 minuten. En reserveren is verplicht. Meer informatie is te lezen op de website van de Carrousel.

Documenten of archiefstukken inzien

Het inzien van documenten, zoals aangevraagde/verleende omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen of archiefstukken gaat voorlopig als volgt:

 • U kunt documenten uitsluitend op afspraak inzien. Voor een afspraak belt u met 14 0529.
 • Veel bestemmingsplannen en wijzigingsplannen zijn digitaal in te zien. Ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Huwelijken en geregistreerd partnerschappen

Voor de voltrekking van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap gelden de volgende maatregelen:

 • Huwelijken en geregistreerd partnerschappen worden alleen voltrokken in het gemeentehuis van Ommen.
 • Bij een kosteloze ceremonie mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit zijn het bruidspaar/de geregistreerde partners en vier getuigen.
 • Bij een betaalde ceremonie mogen maximaal 15 personen aanwezig zijn.
 • De voltrekking gaat alleen door als de hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus opgevolgd worden en men 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Afspraak maken

Bij de Publieksdienst van de gemeente Ommen kunt u terecht voor alle gemeentelijke producten en diensten. De Publieksdienst is gevestigd aan de Chevalleraustraat 2 in Ommen. Bij de Publieksdienst kunt u alleen terecht op afspraak. U hoeft zo niet te wachten.

 • U ziet in één oogopslag welke data en tijdstippen beschikbaar zijn.
 • U kunt voor meerdere personen tegelijk een afspraak maken.
 • U kunt uw afspraak op een later moment online wijzigen of annuleren. Dat kan via de link in de bevestigingsmail.
 • U kunt een afspraak ook telefonisch maken via 14 0529.

Maak online een afspraak

Informatiezuil

Als u een afspraak heeft met de Publieksdienst kunt u zich bij binnenkomst aanmelden door middel van de informatiezuil.

U kunt zich ook melden bij de informatiebalie. Hier kunt u aangeven wat de aanleiding is voor uw bezoek. Het uitgangspunt is altijd dat u zo snel en goed mogelijk wordt geholpen.

Contact

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neem contact op met de Publieksdienst van de gemeente Ommen. Dit kan telefonisch via 14 0529 (kengetal niet nodig). U kunt ook gebruikmaken van het online contactformulier.

Afspraak maken met ATC-Dienstenbedrijf en EKT

Om een afspraak met de volgende teams te maken, kunt u bellen naar het nummer 14 0529, of een e-mail sturen. Een consulent neemt vervolgens contact met u op om een dag en tijdstip af te spreken.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Afspraak maken

Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.