Ontbindingsakte voor geregistreerd partnerschap

Als u een bewijs van de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap wilt, moet u dat altijd aanvragen in de gemeente waar het partnerschap is gesloten. U ontvangt een afschrift van uw akte van geregistreerd partnerschap, waarop de datum is vermeld van de beëindiging van uw partnerschap.

U kunt een afschrift burgerlijke stand online aanvragen. De akte wordt u binnen vijf werkdagen per post toegestuurd.

U kunt ook online een afspraak maken om het uittreksel aan te vragen op het gemeentehuis.

Neem mee

  • Een geldig identiteitsbewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs.
  • Uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.

Bij uw aanvraag geeft u de volgende gegevens op:

  • de datum van het partnerschap.
  • gemeente waar het partnerschap is voltrokken.

Van een partnerschap dat in Ommen is gesloten, kunt u bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand een 'uittreksel van de partnerschapsakte' vragen. Als uw geregistreerde partnerschap is ontbonden of beëindigd, is daarvan namelijk een vermelding toegevoegd aan de partnerschapsakte.

Is uw geregistreerd partnerschap in Nederland ontbonden of beëindigd? U hoeft dan geen uittreksel van de partnerschspakte te overleggen als u opnieuw gaat trouwen en in ondertrouw gaat. Dit geldt uiteraard ook als u een geregistreerd partnerschap aangaat en hier partnerschapsaangifte doet.

Het geregistreerd partnerschap wordt in het buitenland vaak niet erkend. Dit kan voor niet-Nederlanders gevolgen hebben volgens de wetgeving van het land van hun herkomst. Vraag hiervoor informatie bij de ambassade van uw land.

De akte is ook meertalig (internationaal) beschikbaar.

Kosten

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Afspraak maken

Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.