Meldpunt Openbare Ruimte

Als bij u in de buurt iets kapot is, of als er vervuiling is op de straat, kunt u hiervan melding maken. In de meeste gevallen kan dit eenvoudig online. Op deze pagina leest u waar u uw melding kunt maken. Zo helpt u mee Ommen schoon, heel en veilig te houden.

Bij het Meldpunt Openbare Ruimte van de gemeente kunt u terecht met meldingen over:

  • losliggende of kapotte tegels of putdeksels
  • onderhoud van openbaar groen
  • kapotte verkeersborden
  • onderhoud speeltoestellen en trapveldjes
  • onderhoud van wegen, voet- en fietspaden
  • riolering

Bereikbaarheid meldpunt

U kunt uw melding online doorgeven. U kunt er voor kiezen om dit met of zonder uw DigiD te doen. Bij het gebruik van uw DigiD wordt een aantal van uw gegevens vooraf ingevuld.

Spoedsituatie
Gaat het bij uw melding om een spoedsituatie, waardoor sprake is van een onveilige situatie? Dan kunt u (ook buiten kantooruren) bellen met het telefoonnummer 14 0529.

Kapotte lantaarnpalen
In het geval van een storing of een mankement aan een straatlantaarn, kunt u een melding maken via deze link Meld een kapotte lantaarnpaal direct digitaal bij de beheerder van de lichtmasten. De storing wordt dan binnen vijf tot tien dagen verholpen.

Lees meer over het melden van een kapotte lantaarnpaal

Meldpunt Milieu
Overlast van geur, geluid, trillingen en stof van bedrijven kunt u melden bij het MeldPunt Milieu van de Omgevingsdienst IJsselland. Dit kan per e-mail op omgevingsloket@odijsselland.nl, of telefonisch op 038 425 24 23.

Inzameling afval
Voor afval op straat kunt u contact opnemen met ROVA. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.rova.nl. U kunt ook bellen met 038 427 37 77.

Meldpunt voor schade/gebreken aan de fiets- en wandelnetwerken

Ondanks het onderhoud van een goed en betrouwbaar fiets-en wandelnetwerk, kan het gebeuren dat u bijvoorbeeld beschadigde (route)paaltjes tegenkomt of ergens een routebordje mist. Zulke schades zijn belangrijk te melden, zodat de situatie spoedig hersteld kan worden. U kunt uw melding doorgeven via www.routepuntoost.nl.   

Afspraak maken

Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.