Eikenprocessierups

In de maanden mei, juni en juli kunt u op eikenbomen groepen met behaarde rupsen aantreffen. Deze eikenprocessierupsen hebben een grijsgrauwe kleur met lichtgekleurde zijden. Overdag zitten deze rupsen in grote nesten bij elkaar, meestal op het onderste deel van de stam. Mensen en dieren kunnen overlast ervaren, doordat aanraking met de brandharen gezondheidsklachten kan veroorzaken. Ook na de actieve maanden mei, juni en juli van de rups kunnen restanten van nesten nog lange tijd overlast veroorzaken. Blijf dus alert in de buurt van eikenbomen.

Folder

TitelTypeGrootteDownload
Folder eikenprocessierups  PDF440 KBDownload

Ik wil een melding doen over eikenprocessierups

Een melding over eikenprocessierups kunt u het beste doen via het meldingsformulier. Op die manier kan de gemeente alle meldingen het snelst verwerken. Iemand van de buitendienst bezoekt de locaties waar eikenprocessierupsen zijn gemeld en maakt een afweging wat er op die locatie moet gebeuren. We zijn ook bereikbaar via het telefoonnummer 14 0529.

Voor vragen over gezondheid kunt u contact opnemen met de GGD IJsselland. Dit kan via het telefoonnummer 0900 277 77 77 (lokaal tarief).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.