Inkomen en vermogen voor deelname

Kinderen en volwassenen die sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Participatiefonds. Kinderen in de gemeente Ommen die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan sportactiviteiten, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport.

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding uit het Participatiefonds en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel is onder andere afhankelijk van uw vermogen en netto maandinkomen. Het netto maandinkomen is in dit geval uw inkomen exclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen van de belastingdienst.

Hieronder staat een overzicht van diverse normen. Daardoor kan u zelf een inschatting maken of u wat uw inkomen en vermogen betreft voor een tegemoetkoming in aanmerking komt. Als uw gezinssituatie er niet bij staat, u twijfelt of u heeft andere vragen over het Participatiefonds, dan kunt u mailen naar minimaregeling@ommen.nl. Meer informatie over het Jeugdfonds Sport vindt u op de volgende pagina.

De hieronder genoemde bedragen zijn 110% van de bijstandsnorm.

Vermogen

• alleenstaande: maximaal € 6.120
  • echtpaar of alleenstaande ouder (met ten laste komende kinderen): maximaal € 12.240

Netto maandinkomen

Jongeren 18, 19 en 20 jaar:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 265,84
  • gehuwden, geen kind(eren) beide jonger dan 21: maximaal € 531,67
  • gehuwden, geen kind(eren), één echtgenoot ouder dan 21: maximaal € 1.034,98
  • gehuwden, met kind(eren): beide jonger dan 21: maximaal € 839,33
  • gehuwden, met kind(eren), één echtgenoot ouder dan 21: maximaal € 1.342,64

Volwassenen 21 jaar en ouder tot AOW-leeftijd:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 1.076,79
  • samenwonenden/gehuwden: maximaal € 1.538,27

Ouderen vanaf AOW-leeftijd en ouder:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 1.205,96
  • samenwonenden/gehuwden, 1 pensioengerechtigd, ander niet: maximaal € 1.642,01

Volwassenen 21 jaar en ouder die in een inrichting verblijven:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 376,50
  • samenwonenden/gehuwden: maximaal € 614,99

De bovenstaande bedragen gelden per juli 2019 en worden tweemaal per jaar geïndexeerd.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.