Inkomen en vermogen voor deelname

Kinderen en volwassenen die sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Participatiefonds. Kinderen in de gemeente Ommen die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan sportactiviteiten, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport.

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding uit het Participatiefonds en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel is afhankelijk van uw vermogen en netto maandinkomen (exclusief vakantiegelden toeslagen van de belastingdienst).

Vermogen

• alleenstaande: maximaal € 6.020
  • echtpaar of alleenstaande ouder (met ten laste komende kinderen): maximaal € 12.040

Netto maandinkomen

Jongeren 18, 19 en 20 jaar:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 256
  • gehuwden, geen kind(eren): maximaal € 512
  • gehuwden, met kind(eren): maximaal € 808

Volwassenen 21 jaar en ouder tot AOW-leeftijd:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 1.037
  • samenwonenden/gehuwden: maximaal € 1.481

Ouderen vanaf AOW-leeftijd en ouder:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 1.166
  • samenwonenden/gehuwden, 1 pensioengerechtigd, ander niet: maximaal € 1.594
  • samenwonenden/gehuwden, beide pensioengerechtigd: maximaal € 1.594

Volwassenen 21 jaar en ouder die in een inrichting verblijven:

• alleenstaande of alleenstaande ouder: maximaal € 364
  • samenwonenden/gehuwden: maximaal € 595

De bovenstaande bedragen gelden per 1 januari 2018 en worden tweemaal per jaar geïndexeerd.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.