Jeugdcultuurfonds

De gemeente Ommen is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Overijssel. Kinderen die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan culturele activiteiten, kunnen een beroep doen op dit Jeugdcultuurfonds.

Het Jeugdcultuurfonds is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar, die graag willen dansen, muziek maken, tekenen of toneel willen spelen, maar waar thuis geen geld is voor lessen of
instrumenten.

Het Jeugdcultuurfonds geeft deze kinderen een financieel steuntje in de rug. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Jeugdcultuurfonds, mag het gezinsinkomen niet hoger zijn dan 110 procent van het sociaal minimum.

Aanvragen

Een aanvraag kan worden ingediend via een intermediair. Dit zijn bijvoorbeeld docenten of professionals uit het onderwijs, maatschappelijk werk, jeugdzorg en gezondheidszorg. Het Jeugdcultuurfonds keert maximaal € 425 per kind per jaar uit.

Het fonds kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een bijdrage aan de contributie van de toneelclub, tekenles of de huur of aanschaf van een instrument. Het geld wordt niet aan de ouders uitbetaald, maar gaat rechtstreeks naar de muziekvereniging, culturele instelling of docent.

Bezoek voor meer informatie de website van het Jeugdcultuurfonds.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.