Jouw Toekomst

Vorig jaar zijn we gestart met de omgevingsvisie van gemeente Ommen. In deze visie staan belangrijke thema’s, doelen en uitdagingen voor de toekomst. Het is onze leidraad voor de komende jaren – tot 2040. Een goede omgevingsvisie maken we samen. Dat afgelopen tijd hebben inwoners en partijen op verschillende manieren meegedacht. Bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten of door een vragenlijst in te vullen. Alle activiteiten rond de omgevingsvisie vallen onder Jouw Toekomst. Dit jaar maken we de omgevingsvisie van onze gemeente af. 

Kijk hier voor meer informatie over de omgevingsvisie.

Tijdlijn

Klik om te vergrotenTijdlijn

We maken de omgevingsvisie in het kader van de Omgevingswet. Deze wet gaat in 2022 in en betekent een andere manier van werken voor de gemeente. Om ervoor te zorgen dat we daar klaar voor zijn, moeten we een aantal stappen zetten. In de tijdlijn staan de stappen, die we hebben gezet en nog gaan zetten, voor de omgevingsvisie. 

Klik hier voor een eerste overzicht van wat er is opgehaald (april 2020) en hier voor de aanvullingen (november 2020)

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd het Ommer Nieuws, onze socialemediakanalen en deze website in de gaten.

Meedenken?

We hebben veel inbreng van inwoners en partijen mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! We kunnen hier goed mee uit de voeten. Ook nu is meedenken nog mogelijk. Bijvoorbeeld door de Top 3 in te vullen, hieronder een boodschap achter te laten of mee te praten onder de peilingen op onze Facebookpagina. 

Vraag, tip of opmerking?

Heeft u vragen over de omgevingsvisie of Jouw Toekomst? Of wilt u wat met ons delen? Dat kan via dit e-mailadres.


Presentatie over Toekomst van het Landschap van het Vechtdal

Op 6 oktober heeft Berno Strootman Rijksadviseur voor de fysieke Leefomgeving een inspirerende presentatie gegeven over de Toekomst van het Landschap van het Vechtdal op initiatief van Soil4U/Landgoed Vilsteren, Plaatselijk Belang Vilsteren en de gemeente Ommen. Het was een van de themabijeenkomst die (mede) vanuit Ommen Jouw Toekomst is georganiseerd. De presentatie van Berno Strootman kunt u openen door te klikken op: Presentatie Rijksadviseur.  Het verslag van de bijeenkomst treft u hieronder aan.

TitelTypeGrootteDownload
Verslag Toekomst van het Vechtdal Landschap PDF290 KBDownload
Ommens Mooiste