Jouw Toekomst

Begin 2020 zijn we samen aan de slag geweest met de toekomst van de gemeente Ommen. Op verschillende manieren hebben we, onder de naam Jouw Toekomst, gewerkt aan de omgevingsvisie. In deze visie staan belangrijke thema's, doelen en uitdagingen voor de periode van nu tot 2040. Hoe zorgen we er met zijn alleen voor dat het in Ommen dan ook prettig leven is.

Klik hier voor een animatie met uitleg over de omgevingsvisie

Tijdlijn

Klik om te vergrotentijdlijn

We maken de omgevingsvisie in het kader van de Omgevingswet. Deze wet gaat in 2022 in en betekent een andere manier van werken voor de gemeente. Om ervoor te zorgen dat we daar klaar voor zijn, moeten we een aantal stappen zetten. In de tijdlijn staan de stappen, die we hebben gezet en nog gaan zetten, voor de omgevingsvisie. 

Klik hier voor een eerste overzicht van wat er is opgehaald (april 2020) en hier voor de aanvullingen (november 2020)

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd het Ommer Nieuws, onze socialemediakanalen en deze website in de gaten.

Meedenken?

We hebben veel inbreng van inwoners en partijen mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! We kunnen hier goed mee uit de voeten. Ook nu is meedenken nog mogelijk. Bijvoorbeeld door de Top 3 in te vullen, hieronder een boodschap achter te laten of mee te praten onder de peilingen op onze Facebookpagina. 

Vraag, tip of opmerking?

Heeft u vragen over de omgevingsvisie of Jouw Toekomst? Of wilt u wat met ons delen? Dat kan via dit e-mailadres.

Presentatie over Toekomst van het Landschap van het Vechtdal

Op 6 oktober heeft Berno Strootman Rijksadviseur voor de fysieke Leefomgeving een inspirerende presentatie gegeven over de Toekomst van het Landschap van het Vechtdal op initiatief van Soil4U/Landgoed Vilsteren, Plaatselijk Belang Vilsteren en de gemeente Ommen. Het was een van de themabijeenkomst die (mede) vanuit Ommen Jouw Toekomst is georganiseerd. De presentatie van Berno Strootman kunt u openen door te klikken op: Presentatie Rijksadviseur.  Het verslag van de bijeenkomst treft u hieronder aan.

TitelTypeGrootteDownload
Verslag Toekomst van het Vechtdal Landschap PDF290 KBDownload

Jouw top 3!

Kleurplaat