Buurtbus Vilsteren tussen Ommen en Dalfsen

maandag 26 maart 2018 12:47

Om het Vechtdalgebied optimaal bereikbaar te maken voor alle inwoners en toeristen, rijdt de Buurtbus Vilsteren elke werkdag tussen 07.00 en 19.00 uur van Dalfsen naar Ommen en weer terug.

Sinds april 2017 rijdt de Buurtbus de vaste route van Dalfsen (station en centrum), via Vilsteren, Vennenberg, Giethmen, Dalmsholte naar het centrum en station van Ommen en  weer terug. De ritten zijn afgestemd op dienstregeling van de treinen naar Zwolle en Emmen. De Buurtbus Vilsteren stopt ook bij bezoekerscentrum Besthmenermolen.

De bus biedt plaats aan maximaal acht personen. Als er voldoende ruimte is, kan uw fiets, wandelwagen of rollator mee. U kunt met de Buurtbus reizen met uw OV-chipkaart of door een vervoersbewijs te kopen bij de chauffeur. Dat kan binnenkort ook met pinbetaling. Kinderen kunnen, onder begeleiding van een volwassene, tegen een gereduceerd tarief mee.

De Vereniging Buurtbus Vilsteren wil zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het Vechtdalgebied. Vrijwillige chauffeurs zorgen voor het vervoer. De buurtbus rijdt niet op zaterdag, zondag en op nationaal erkende feestdagen.

Kijk voor de route en reistijden op www.syntusoverijssel.nl, de app 9292 of www.buurtbusvilsteren.nl.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.