Extra parkeercontroles Bouwstraat

dinsdag 06 maart 2018 12:05

Om de parkeersituatie in de Bouwstraat te verbeteren, vinden de komende periode extra controles plaats door medewerkers van Toezicht en Handhaving Vechtdal.

Aanwonenden en voetgangers in de Bouwstraat ervaren veel overlast van auto's die (deels) op het voetpad zijn geparkeerd. Hierdoor moeten voetgangers op de rijbaan lopen en kunnen bewoners van de Bouwstraat soms moeilijk hun huis in en uit.

De rijbaan en het voetpad worden in de straat gescheiden door een geleideband (verlaagde schuine stoeprand). Deels is hierop vanwege een blauwe zone voor parkeren een blauwe lijn aangebracht. De geleideband is de scheiding tussen de rijbaan en het voetpad.

Parkeren op de rijbaan

Parkeert u in de Bouwstraat dan hoort uw auto dus op de rijbaan te staan. Dat voelt misschien vreemd, maar als u uw auto op de rijbaan parkeert, kunnen voetgangers veilig passeren en bewoners gewoon hun huis in en uit.

Parkeert u uw auto toch (deels) op het voetpad dan bent u in overtreding en kunt u een bekeuring verwachten.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.