Verkiezingsuitslag 2018 gemeente Ommen definitief

vrijdag 23 maart 2018 14:19

Het centraal stembureau van de gemeente Ommen heeft vandaag om 10.00 de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Op maandag 26 maart wordt gestart met de coalitieonderhandelingen in een openbare bijeenkomst.

De startbijeenkomst voor de coalitieonderhandelingen begint maandag 26 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis van Ommen. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Van de 13.875 opgeroepen kiezers kwamen er 9.126 stemmen. De opkomst kwam hiermee uit op 65,77 procent. Het opkomstpercentage in de gemeente Ommen ligt daarmee hoger dan vier jaar geleden. Vier jaar geleden was de opkomst in de gemeente Ommen 64,16%.

Bekijk de definitieve uitslag

Afscheid oude raad en installatie nieuwe raad
De oude raad neemt dinsdag 27 maart afscheid tijdens een bijzondere raadsvergadering. Deze raadsvergadering wordt gehouden in het gemeentehuis. Vanaf 19.30 uur zijn alle inwoners van de gemeente Ommen welkom in het gemeentehuis om bij het afscheid van de oude raad aanwezig te zijn.

Op donderdag 29 maart om 19.00 uur wordt tijdens een raadsvergadering de nieuwe raad geïnstalleerd. Deze raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.