Autobedrijf kiest voor De Rotbrink

donderdag 31 mei 2018 08:44

Bedrijvenpark De Rotbrink blijft populair. Nadat vorig jaar een groot aantal ondernemers een kavel kocht op het bedrijvenpark, verhuist ook ondernemer Verheyen z'n Autocentrum Cents Ommen naar De Rotbrink. De koopovereenkomst werd deze week ondertekend door ondernemer Verheyen en wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen.

Met de komst van Autocentrum Cents Ommen wordt het aanbod aan automotive bedrijven op De Rotbrink uitgebreid. Ondernemer Verheyen bouwt op het Ommer bedrijvenpark een showroom en werkplaats. Het pand verrijst op de zichtlocatie bij de entree van De Rotbrink aan de Balkerweg.

Volgens ondernemer Verheyen past de verhuizing naar De Rotbrink bij de ambities van het bedrijf. "Wij zijn op onze huidige locatie uit ons jasje gegroeid. Op De Rotbrink krijgen we de ruimte om verder te groeien. Met een nieuw en eigentijds pand is Autocentrum Cents klaar voor de toekomst."

Ondertekening koopovereenkomst
De overeenkomst voor de aankoop van de kavel is op dinsdag 29 mei 2018 ondertekend. Dat gebeurde op de nieuwe locatie op bedrijvenpark De Rotbrink. Op de motorkap van een auto die in de toekomst wellicht in de nieuw te bouwen showroom staat, zette ondernemer Verheyen z'n handtekening onder de koopovereenkomst. Namens de gemeente Ommen zette wethouder Ko Scheele z’n handtekening.

Het plan voor de bouw van de showroom en werkplaats op de kavel van bijna 5.000 vierkante meter wordt nu verder uitgewerkt. De ondernemer streeft er naar nog dit jaar te starten met de bouw. Het nieuwe autocentrum opent nog dit jaar de deuren op De Rotbrink.

Populair
Bedrijvenpark De Rotbrink ligt in het hart van het Vechtdal en biedt ondernemers veel mogelijkheden. Verschillende bedrijven kozen daarom al voor De Rotbrink. Vorig jaar verkocht de gemeente Ommen bijna 5 hectare grond aan Ommense ondernemers die zich vestigen op De Rotbrink. Deze ondernemers hebben in de afgelopen periode de bouwplannen voor hun nieuwe bedrijfspand voorbereid. Naar verwachting start de bouw van deze bedrijfspanden nog dit jaar.

Wethouder Ko Scheele: "De Rotbrink blijft populair voor ondernemers om zich te vestigen. We verwelkomen dit mooie autobedrijf graag op deze mooie plek op De Rotbrink. Ook zijn we blij dat dit jaar de schop in de grond gaat voor de bouw van een aantal bedrijfspanden. Zo wordt echt zichtbaar dat De Rotbrink bruist. Dat is goed voor het bedrijventerrein en goed voor het ondernemersklimaat in Ommen."

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.