Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

vrijdag 25 mei 2018 14:29

Bewoners van de gebieden onder de toekomstige vliegroutes van Lelystad Airport kunnen woensdag 30 mei in hun eigen omgeving het geluid ervaren van een representatief vliegtuig. Hiervoor worden op deze dag tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) door een Boeing 737-800 van Transavia belevingsvluchten gehouden.

Uitgangspunt is dat de belevingsvlucht in principe alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad één keer vliegt. Delen van de routes overlappen en daarom kan het voorkomen dat enkele punten vaker worden overvlogen.

Het vliegtuig, type Boeing 737-800 van Transavia, is representatief voor de toestellen die gaan vliegen vanaf Lelystad Airport.

Belevingsvlucht volgen
De routes van de belevingsvluchten zijn te bekijken via de website www.belevingsvlucht.nl. Hier vindt u ook de verwachte tijdsblokken van overvliegen per gebied. Deze tijden zijn afhankelijk van de daadwerkelijke vertrektijd en het baangebruik op Schiphol. 

Op www.belevingsvlucht.nl kunt u woensdag 30 mei via Flightradar24 de vlucht op de voet volgen. Via een link wordt de website van Flightradar24 geladen, waarbij alleen het vliegtuig van de belevingsvlucht te zien is. Ook kunt u hiervoor gebruikmaken van de app van Flightradar24. Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51). 

Doorgeven beleving
Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunt u via een link op de website www.belevingsvlucht.nl uw ervaringen online doorgeven. Deze online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction. De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekendgemaakt.  

De belevingsvlucht is bedoeld om eenmalig het geluid van een representatief vliegtuig te laten horen. Munisense, het bureau dat de geluidmetingen gaat uitvoeren, gaat op elf locaties meten.

Vervolg
Na de belevingsvlucht op 30 mei worden de resultaten van de metingen en de beleving van de inwoners gepubliceerd op de website www.belevingsvlucht.nl. Op 11 juni vindt een evaluatie van de belevingsvlucht plaats met de regiegroep. De voorzitter van de regiegroep biedt voor het zomerreces de eindevaluatie aan het ministerie aan.

De belevingsvlucht is op verzoek van bewoners en andere betrokkenen georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.