Bestuursakkoord Samen Ommen! 2018-2022 gepresenteerd

maandag 28 mei 2018 10:30

CDA, LPO en de ChristenUnie hebben een bestuursakkoord gesloten voor de periode 2018-2022. Het bestuursakkoord heeft de titel Samen Ommen! gekregen. Ook hebben de partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling en portefeuilleverdeling van het nieuwe college.

Maandag 28 mei 2018  is het bestuursakkoord gepresenteerd en ondertekend door de fractievoorzitters Annelies Bakelaar (CDA), Leo Bongers (LPO) en Frans van der Mooren (CU).

Bekijk het bestuursakkoord Samen Ommen!

Akkoord op hoofdlijnen
Het Bestuursakkoord Samen Ommen! is een compact akkoord op hoofdlijnen. De centrale, gezamenlijke boodschap is: 'Samen Ommen: voor, door en met de samenleving'.  In het akkoord staan de ambities en prioriteiten  van de coalitiepartijen en hoe zij deze ambities samen met de gemeenteraad en de samenleving van Ommen willen realiseren.

Drie full-time wethouders
De partijen hebben gekozen voor drie full-time wethouders om uitvoering te geven aan het bestuursakkoord. De drie beoogde wethouders worden donderdag 31 mei aanstaande om 19.30 uur worden geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis. De wethouders zijn:

  • Ko Scheele (CDA)
  • Leo Bongers (LPO)
  • Bart Jaspers Faijer (ChristenUnie

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.