Inschrijven voor een kavel in De Vlierbrink

dinsdag 22 mei 2018 08:09

Het is vanaf 22 mei 2018 mogelijk om in schrijven voor een kavel in het laatste deel van De Vlierbrink in de wijk De Vlierlanden in Ommen. De inschrijving sluit op 5 juli 2018 om 12.00 uur.

De Vlierbrink is het eerste deel van De Vlierlanden dat is ontwikkeld. In de eerste delen van De Vlierbrink staat al een behoorlijk aantal woningen en er wordt nog volop gebouwd. In het laatste deel van De Vlierbrink worden nog eens 97 woningen gebouwd. Een deel van deze woningen wordt gebouwd door particulieren.

De gemeente Ommen geeft hiervoor veertig vrije bouwkavels uit. Het gaat om zestien kavels voor een vrijstaande woningen, waarvan zes lommerrijke kavels die groter zijn van 1.000 vierkante meter. Er zijn 24 kavels voor een twee-onder-een-kapper. De kavels voor een vrijstaande woning kosten € 215 per vierkante meter (exclusief btw). Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 200 per vierkante meter (exclusief btw). 

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich vanaf dinsdag 22 mei 2018 inschrijven voor één van de 40 nieuw uit te geven kavels in De Vlierbrink. Het inschrijfformulier is beschikbaar via www.devlierlanden.nl, of kan worden afgehaald bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Ommen.

De inschrijving sluit op donderdag 5 juli 2018 om 12.00 uur. Dit betekent dat het inschrijfformulier op dat moment door het Woonteam van de gemeente Ommen moet zijn ontvangen.

Bouwer en medebouwer bij twee-onder-een-kapkavel
Belangstellenden voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich als koppel (bouwer en medebouwer) in.

Belangstellenden die geen medebouwer hebben gevonden, kunnen contact opnemen met het Woonteam, zodat bouwers aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Zonder medebouwer is het niet mogelijk om in te schrijven voor een twee-onder-een-kapkavel.

Loting en optie
De loting en toewijzing van de kavels vindt plaats op dinsdag 17 juli 2018 om 19.00 uur in de Carrousel in Ommen. De inschrijvers worden hiervoor uitgenodigd. Zij kunnen deze avond op basis van loting een kavel kiezen en een optie nemen.

Een optie op een kavel in De Vlierlanden kost € 400 en is vier maanden geldig. Deze termijn kan onder voorwaarden en tegen optiekosten verlengd worden. Meer informatie over de loting en de optieregeling is beschikbaar via www.devlierlanden.nl

Overige woningbouw
Naast de particuliere woningen, realiseert de Bouwcombinatie Ommen in De Vlierbrink 38 duurzame en energiezuinige woningen. Een lokale belegger bouwt circa tien huurwoningen. Woningcorporatie De Veste bouwt negen sociale huurwoningen.

Woonbuurt De Vlierlanden wordt een duurzame en aansprekende woonwijk waarin het buitenleven centraal staat, met veel aandacht voor groen en water. De Vlierbrink is één van de zes woonsferen in De Vlierlanden. De Vlierbrink heeft een echte dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en rijenwoningen. In De Vlierbrink is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Meer informatie staat op www.devlierlanden.nl.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.