Vereniging Ommerschans wint de Cultuurprijs Ommen 2018

dinsdag 29 mei 2018 07:32

Vereniging Ommerschans heeft maandagavond 28 mei uit handen van wethouder Ko Scheele de Cultuurprijs Ommen 2018 ontvangen. De Vereniging Ommerschans ontving naast de oorkonde een geldprijs van € 1000.

Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. Een jury van deskundigen heeft uit een tiental aanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Het publiek kon vervolgens haar stem uitbrengen op één van de drie genomineerden: Fotografie Ron Feijen, Popkoor Vocalicious en Vereniging Ommerschans. De stem van het publiek telde even zwaar mee als de stem van de jury.

Tijdens een feestelijke avond met verschillende optredens in de Carrousel werd bekend gemaakt dat de Vereniging Ommerschans zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs Ommen 2018. "De Vereniging Ommerschans zet zich in om het verhaal en de geschiedenis van de Ommerschans en zijn voormalige bewoners op de kaart te zetten", aldus wethouder Ko Scheele.

Indrukwekkend
Scheele: "Indrukwekkend wat de zeer actieve vrijwilligers hiervoor doen. De Ommerschans is één van de Koloniën van Weldadigheid die juist dit jaar poogt om UNESCO Werelderfgoed te worden. Dankzij de vrijwilligers is al veel bekend geworden over het leven van vroeger in de Ommerschans. We zijn dan ook blij de Cultuurprijs 2018 aan de vereniging te mogen overhandigen!"

Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen. Zij voegen daarmee iets toe aan de cultuurwaarde voor Ommen of behoud van cultuurwaarden die anders verloren waren gegaan.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.