112, daar red u ook op vakantie levens mee

maandag 18 juni 2018 12:36

Een incident is erg vervelend en onderweg naar of op een vakantieadres des te vervelender. Gelukkig hebben alle landen van de Europese Unie (EU) hetzelfde alarmnummer: 1-1-2.

In geval van een acute (medische) hulpvraag of noodsituatie, belt u 1-1-2. Binnen de EU kunt u in het Engels spreken met de plaatselijke alarmcentrale. De centralist zal vragen van wie u hulp wilt hebben: politie - brandweer - ambulance. Vervolgens vertelt u waar hulp wordt gewenst, in welke plaats en het adres. Probeer zo duidelijk en rustig mogelijk uw verhaal te doen. De centralist kan dan snel een duidelijk beeld krijgen van wat er aan de hand is en welke noodzakelijk gewenste hulp gestuurd moet worden.

Daarnaast zijn er nog zo’n 60 landen waarvan het alarmnummer overeenkomt met ons eigen nummer. Net als in Nederland is dit noodnummer gratis en te bereiken vanaf vaste en mobiele telefoons.

Nationale noodnummers
Ook in het buitenland zijn er, naast het alarmnummer 112, nationale noodnummers voor situaties die niet levensbedreigend zijn. Kijk voordat je vertrekt welke  noodnummers er gelden in het land dat u bezoekt en sla deze op in uw mobiele telefoon.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.