Bezorging van reisdocumenten nu ook op zaterdag en tijdens de avonduren

donderdag 07 juni 2018 14:34

Inwoners van de gemeenten Ommen kunnen vanaf 15 juni 2018 zes dagen per week een aangevraagd paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen. Bezorging kan doordeweeks van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. De bezorgkosten zijn € 4,95 per reisdocument.

Voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart is een bezoek aan het gemeentehuis nog wel noodzakelijk. Hiervoor kan online en telefonisch een afspraak worden gemaakt.

Inwoners kunnen tijdens het aanvragen van een nieuw of verlenging van een bestaand reisdocument kiezen voor thuisbezorging. De levering van een paspoort of id-kaart kan in heel Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Bezorging van een reisdocument op bijvoorbeeld een werkadres is ook mogelijk. Vanzelfsprekend blijft het ook mogelijk om reisdocumenten zelf op te halen in het gemeentehuis.

Proef
Als proef zijn de gemeenten Ommen en Hardenberg eind 2017 gestart met het bezorgen van reisdocumenten. Op dit moment wordt circa 13% van alle aangevraagde reisdocumenten bezorgd.

Door de bezorgtijden te verruimen met de avonduren en de zaterdag verwachten de gemeenten dat meer inwoners gebruikmaken van deze service. Beide gemeenten willen met deze service nog beter aansluiten op de wensen van inwoners.

Uitbreiding dienstverlening
De gemeente Ommen is altijd op zoek naar manieren om de dienstverlening verder uit te breiden voor inwoners. Het thuisbezorgen van paspoorten en identiteitskaarten is daar een voorbeeld van. Eind december 2018 wordt deze extra service geëvalueerd.

Meer informatie over het aanvragen, ophalen of thuisbezorgen van een paspoort of identiteitskaart is te lezen op www.ommen.nl.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.